+381 63 418 013, +385 98 802 991, +385 92 193 0895

Mediji o nama

Uz romsku glazbu lakše zaboravite brige u doba krize-Vecernji

Mećava, romski trubački sastav iz Surdulice u Srbiji, s jedanaestero trubača koji su svi rodbinski povezani, održala je koncert na obilježavanju petogodišnjice diskoteke No limit u Našicama i tradicionalno stvorila užarenu atmosferu. – U Hrvatskoj vole romsku glazbu jer se uz nju mogu opustiti i zaboraviti na brige, posebice sada u vrijeme krize – kaže Agron Tahiri, menadžer puhačkog sastava koji je u Našicama sa svojim trubačima već treći put naglasivši da Mećava postoji više od pedesetak godina. Često nastupaju u Njemačkoj, Austriji, Poljskoj i drugim europskim zemljama, a u Našicama ih odlično znaju i cijene. – Već treći put sam na njihovoj svirci i znaju sve razveseliti. Došla sam s kolegicama iz četrdesetak kilometara udaljenog Donjeg Miholjca koje su se također oduševile njihovim izborom pjesama, a posebice im se svidjela pjesma Đurđevdan – kaže devetnaestogodišnja Ana koja obožava romsku muziku.

Romska glazba ulazi na velika vrata i osvaja simpatije-Vecernji

U ponudi noćnog provoda bjelovarski klubovi i kafići ljeti mahom nude glazbu uživo, a posljednjih tjedana romska glazba ulazi na velika vrata i nedvojbeni je novi trend koji osvaja simpatije Bjelovarčana. Priča o “živoj“ romskoj glazbi počela je na Terezijani gostovanjem Mećave, romskog trubačkog orkestara iz Surdulice u Srbiji. Urnebesna Mećava U njihovu slučaju publiku nije bilo potrebno motivirati da ustane na noge. Nakon viđenog, Ivica Horvat, popularni Šime, odlučio se na eksperiment te je u svoj noćni klub Zumu, jedno od omiljenih okupljališta Bjelovarčana, doveo Mećavu koja je u tjedan dana nastupila čak tri puta. Nezaboravna i urnebesna atmosfera rasplamsavala se sve tri večeri.

Romski trubački orkestar “Mećava” ovog petka u Kugli-Epodravina

U sklopu kulturne razmjene MMC Kugla nam predstavlja jedan od boljih koncerata sezone, koncert trubačkog orkestra “Mećava” iz Surdulice u Srbiji koji postoji već više od 50 godina. Orkestar je sastavljen je od desetero trubača koji su svi rodbinski povezani, a znanje i majstorstvo sviranja puhačkih instrumenata prenose s koljena na koljeno.

TRUBAČKI SASTAV MEĆAVA & DJ FILIP-Mojfaks

Romski trubački sastav ‘MEĆAVA’ koji broji 11 članova koji su svi rodbinski povezani, a dolazi nam iz mjesta Surdulice u Srbiji ovog petka će Vam omogućiti da zaboravite na sve brige, te se totalno prepustite užarenoj atmosferi. Energični sastav koji oduševljavaju svojim odabirom pjesama te vam omogućava da se zabavite kao nikada do sada.

Osim što su obišli čitavu Europu, osobito su popularni i u Zagrebu, a u petak dolaze osvojiti i kutinsku publiku. Zato nikako nemojte propustiti ovaj vrhunski nastup i rasplesati svoje bokove uz zvuke trube, jer ovako nešto niste vidjeli. Ako jeste, onda Vam ne trebaju niakvi nagovori.

Trubači Mećava raspametili ekipu u My Clubu-Izlasci

Romski trubački sastav koji broji 11 članova, a dolazi nam iz mjesta Surdulice u Srbiji ovog petka u novootvorenom My Clubu na Srdočima omogućili su vam da zaboravite na sve brige, te se totalno prepustite užarenoj atmosferi.

Energični jedanaestočlani sastav, broji već petnaest godina karijere no, i nakon toliko dugo vremena oduševljava svojim odabirom pjesama te vam omogućava da se zabavite kao nikada do sada. Ekipa u My Clubu itekako je dobro iskoristila priliku za dobru zabavu do ranih jutarnjih sati uz svoju omiljenu cugu. Kako prenosi jedan hrvatski dnevni tisak: “U Hrvatskoj vole romsku glazbu i uz nju se mogu opustiti i zaboraviti na brige, posebice sada u vrijeme krize“, mi se sa tom tvrdnjom apsolutno slažemo, a viđenim u My Clubu, možemo to i potvrditi.

MMC Kugla u okviru kulturne razmjene-Izlasci

Znanje i majstorstvo sviranja puhačkih instrumenata prenosi se sa koljena na koljeno. Sastavljen je od desetero trubača koji su svi rodbinski povezani.

Zbog svojeg majstorstva i sve većeg interesa za romsku narodnu glazbu vrlo su poznati i rado viđeni gosti u Hrvatskoj, Srbiji i ostalim zemljama bivše države te zemljama EU poput Njemačke, Austrije, Poljske, Slovenije…